Godmorgon Sverige

Nu är klockan kvart i 8 denna kalla fredagmorgon. Har haft dåligt med internet de senaste dagarna och igår hade vi strömmavbrott under det mesta av dagen, segt.. men men, this is Africa. Igår var vi på junction och fixa lite saker efter skolan, satt även ett tag på art och hade det trevligt. Igår kväll så började vi även kolla på 3:an av pirates of the carabien. Efter det så satt jag och Cornelia och hade en trevlig pratstund till 12. Det är det som är så kul med internat. Man kan sitta uppe och prata med folk vilken tid som helst på dygnet utan att det är något problem för att bor ändå i närheten om man känner för att gå och lägga sig eller försvinna i sitt rum ett tag. Nä, jag trivs verkligen i denna miljön. Kan också lägga till att min familj, eller ja, nästan hela har bokat biljetter hit i jul nu, helt fantastiskt! De kommer 16 och åker 3 så får spendera massa kvalitetstid med dom över jul och nyår! Saknar dom verkligen, speciellt nu på morgonen konstigt nog. Men iallafall, idag är det fredag! Vi ska inte ut ikväll tror jag, vi pratade om att laga tacos och ha Harry Potter maraton men ska upp svintidigt på lördag så får väll se hur länge vi naturare som ska åka orkar. Men ser fram emot kvällen och imorgon ska vi till Galileo igen, det var riktigt kul förra gången. Bästa utekvällen tills vi gick ut till Casa Blanca förra helgen efter Masai Mara så ser fram emot det också riktigt mycket! 
Men ska gå och äta frukost nu, vi hörs nog senare idag om internet vill fungera idag, hoppas fortfarande att ni har det bäst där hemma!

Chillar

Sitter i Isabelles rum och chillar med Julia. Idag har vi haft en vanlig skoldag och absolut inget speciellt har hänt. Julia vaknade i och för sig upp och visste inte om hon var i afrika eller asien, hon tyckte inte det var okej att jag skrev att inget speciellt hade hänt så skriver denna speciella händelse. Ska fortsätta vårt maraton när läxis är slut. Hoppas ni har det fett där hemma så hörs vi senare eller imorgon.

Måndag

Tjaa!
Idag har vi varit på national museum och sett mycket spännande.. Efter det så kollade vi på ett avsnitt bbc, human planet tror jag den hette. Mycket bra avnitt i alla fall! Nu skypar jag med mina två favorit knäppisar! Efter läxis ska vi kolla på "pirates of the carabien" efter att ha börjat vårt maraton igår kväll. Vi hörs imorgon, Nu ska jag fortsätta planerna med dessa galningarna om vad vi ska göra när de kommer ner till mig i jul! 

Masai Mara

Kan bara säga WOW! Masai Mara var verkligen en fantastisk upplevelse! Kan inte skriva mer än så så jag låter bilderna prata för sig själv.

Internet, Internet, Internet..

Hej där hemma!
Nu va det ett tag sen jag bloggade igen.. men internet är inte att leka med alltså. Men nu funkar det ett tag i alla fall, kan bero på att klockan är halv 3 och folk sover så det inte är så stor belastning, inte vet jag men skönt att man är nattmänniska ibland. Kan berätta om min vecka ensålänge. Sjuk i måndags och sjuk i tisdags, inget kul men folk är så sjukt söta när man är sjuk, alla kommer och tar hand om en och ska hålla på. Måste ändå ge priset till Julia för att hon har varit så himla söt hela tiden. Vaknade t.o.m. av att hon kom in på mitt rum i måndags med frukost och lunch i tisdags och kvällstoast på kvällen. Sen har massa andra också varit så hilma söta. Man ligger här och tror att ingen ska märka när man inte är där ute i vimlet men ikke. Den sörsta tjänten gjorde Agnes i tisdags eftermiddag. Hon gick och köpte massa gottis, jag hade i och för sig "beställt" allt men att hon gjorde det var så hilma sött. Det fick mig verkligen att känna mig som hemma när man är sjuk och Mor eller Far köper hem massa gott för att pigga upp en, och de lyckas varje gång! Så idag har jag varit i skolan. Efter vi slutade gick jag och hämtade paket på posten, WOHOO! Var så taggad att dom jag drog med knappt hann med. Man märkte på posten hur mycket mer chill Afrika är än Sverige. Först ville hon ha mitt passport number, men jag hade ju inte mitt pass så hon ville istället ha min id number, när jag frågade var det stod gav hon bara mig paketet och log, africans.. ;) Så nu har jag äntligen fått mina saknade gympaskor och marabo! Men säg inte till någon att jag har det, då får jag inte ha det ifred i alla fall.. Efter vi hade vatt och hämtat mitt efterlängtade paket så gick vi till Junction och fixade gotte för imorgon och sen käkade vi på art. När vi kom hem bakade vi brownies och kollade på sista avsnitten av "sex and the city". Julia, den snutten grät lite för att hon inte ville att de skulle ta slut, hon är bara för söt! Nu ska jag verkligen sova för jag ska äta frukost kvart i 7 imogon för halv 8 bär det av till Massai Mara, ser inte fram emot 6 timmar av bumpy ride men har fått tabletter som ska hjälpa av Ragnar så får väll lita på det. Hörs på lördag mina vänner. Hoppas ni har det fantastiskt!

Söndag, igen..

Jambo!! 
Herre Gud, nu är det söndag igen, såg att jag inte hade bloggat sen i tordag eller vad det var. Tiden går så snabbt, man hinner ju knappt med. Ska ändå försöka komma på vad jag har gjort de senaste dagarna så ni får veta, om ni nu vill det.. Okej, i fredag var det utgång som stod på schemat. Gallileo hette stället. Det var ett mysigt men stort uteställe. Det fanns massa olika rum med olika teman typ och en mysig innergård. Där var också många fler keyaner än på loftet som vi var på förra fredagen vilket var väldigt trevligt så man kunde skapa lite nya band, fick en kenyans kort men nej mor, kommer inte ringa han, haha. Men det var i alla fall den bästa utekvällen hitills tycker jag. Vissa spårade lite som vanligt men inga dramatiska händelser vilket är skönt ibland. När vi vaknade upp på lördagen hade de flesta åkt för att gå på ngong hills men kände att det var värt att stanna hemma. Några av dom som blev kvar åkte med Helené och kollade på hästpolo. Var en av dom och jag tyckte att det var riktigt mysigt. Har inte sett det innan tror jag, så det var kul. Efter det gick vi till junction och gjorde det vardagliga rutinen, nakumatt, planet yougurt, men nu var vi även på kfc, inte lika bra som mc och bk såklart men det var helt ok. Senare på kvällen drog vi till 4you tror jag det hette, en kina restaurang, med massa mat.. blir mätt jag bara tänker på det, men det var riktigt gott. När vi kom hem åkte vi till art ett tag och satt där tills vi skulle vara hemma. Idag gick vi till Java och satt där och drack ice tea och pluggade. Sen kom vi hem och lyssnade på två killar som berättade om thai boxning som jag tänkte börja på, måste ju kunna försvara mig i detta land, och i Sverige såklart. Vet att du har sagt det i en evighet Far så hoppas det gör dig glad att jag har tagit saken i egna händer nu. :) Efter mötet så har det bara varit chill, plugg och barbeque som har gällt. Nu tänkte jag plugga och städa. 
Hoppas ni har det bra, verkligen, tänker på er varje dag och måste erkänna om jag vaknar upp själv eller det inte är någon som väcker mig saknar jag er och får hemlängtan.. det trodde jag inte men är en liten mes ändå.









 
 
 
 

Nairobi Half Life

Idag var vi på bio i west gate med engelska läraren Zanna som för övrigt är störtskön. Vi såg en film om hur ett liv i Nairobi kan se ut. Hemskt men sån är sanningen i detta samhälle. En brutal scen när de kidnappar en kvinna och hennes bil utspelade sig på junction ett par kvarter här ifrån, det kändes väldigt märkligt eftersom att vi går där nästan varje dag. Filmen var väldigt bra tyckte jag och det gör perspektivet på Nairobi ännu större, skönt att lära sig utan att uppleva det själv. Hela kvällen var väldigt mysig och kul att göra detta tillsammans med alla. Efter bion fick vi till och med träffa en av skådespelarna, man ser han i slutet på trailern när han sitter i en låda. Här är länken till trailern: http://www.youtube.com/watch?v=nRjBLAnx2jU , ni kan ju se den om ni vill veta lite med specifikt vart jag bor, utan att bli oroliga förstås. ;)

Har precis lagt på på skype med min familj, var väldigt mysigt att prata med dom, har inte gjort det på länge så tack för den mysiga tid jag fick spendera med er mina favoriter.

Tänkte avsluta detta inlägg med ett sista stort grattis till Julia som har fyllt år idag! GRATTIS VÄNNEN, hoppas din dag var bäst. <3






Förändringar!

Redan redo för förändringar! Känner mig verkligen hemma i mitt nymoblerade rum! Här har ni lite bilder, nu ska jag och Julia kolla "sex and the city". Kväll ska vi fira hennes födelsedag eftersom att hon fyller år imorgon, partytisdag! :)



Sov gott!

Tänkte bara skriva godnatt och erkänna att jag har gråtit för första gången här. Det va här om kvällen när jag bestämde mig för att kolla i den underbart fina boken som mina kära Mor spenderade så mycket tid på. Där är massa fina bilder på mina älskade familj, släkt och vänner. Tack Mor för att du är sån fantastisk människa som lägger så mycket tid för att vi ska ha det bra, kände verkligen det när jag läste boken. I alla fall så jag var väldigt rörd hela tiden när jag läste men när jag kom till en av de sista sidorna där det fanns en bild på mig och Cocos och när jag såg den kunde jag inte hålla tillbaka längre. En tår lyckades ta sig fram trots all min okänslighet. Usch, vad jag saknar henne, saknar henne så att det gör ont. Inte visste jag att man kunde komma så nära någon man aldrig har delat ett ord med. Saknar så klart er andra också men om man inte har hund så kan man inte förstå vilket band man delar. Den tysta men mest förståeliga vänskapen som varar livet ut. Vet att jag är sjukt töntig men det är det värt, älskar min hund, vet två nu de senaste dagarna som har förlorat sina hundar så lika bra jag erkänner hur mycket jag tycker om henne nu. Ni som har hundar, spendera den där extra tiden med den istället för att göra något oviktigt, annars kommer man ångra det när inte ens bästa vän finns där längre, det är så lätt att ta saker för givet och det är verkligen en egenskap man blir av med här, man lär sig mer om tacksamhet, hur man inte ska vara så förfärligt bortskämd och ta saker för givet och man lär sig leva i nuet, ser så många som inte ens vet om det kommer en morgondag, känns så dumt att veta att man har allt själv och man inser verkligen hur blind man har varit, så det får bli dagens budskap: uppskatta ALLT ni har, er mardröm kan vara någon annans dröm.. Oj, kände hur djupt detta inlägget blev nu så bäst jag slutar skriva, sov gott på er!

Sjuk

Tjoo, var på första lektionen idag men hade riktigt ont i huvudet så gick och la mig istället och skippade resten an skoldagen. Fick nyss sällskap av mina två goingar och Julia kom nyss upp med en kopp kaffe, underbart! Ska kolla film och chilla nu, bloggar nog mer ikväll. Hej så länge!

Söndag

Jambooo!
Igår var det riktigt trevligt kan jag börja med att skriva, när vi kom till klubben var det dock till min besvikelse inte så många där, med eftersom att vi var 60 tog vi också över tyvärr så det knöts inte så många nya band med kenyaner, eller egypter för den delen, eller vad säger du maria, haha.. men kul var det. När vi kom hem vid 1 tror jag det var så var det kvällstoast som gällde, så underbart gott men fick ändå skäll, aja. Sen gick en kille in i en glasdörr som spack men han klarade sig fint men när alex, en av boardingparentsen skulle fixa med dörren idag skar han upp hela armen och har opererats på sjukhuset hela dagen, han är världens gulligaste så tycker det är jättehemskt men han kunde tydligen röra på fingarna så han ska nog klara sig hoppas vi. Efter kvällen drama så slutde med att folk sov hos mig. Men det är inte så bekvämt att sova fyra i en 80 säng så när en hade lämnat vid 4 och jag tyckte det var lika trångt fortfarande la jag mig på mitt kära golv. Vaknar dock upp av att jag blir buren upp i min säng igen, haha. När mina gäster hade gått vid 8 så fick jag äntligen lite sömn till halv 12 då Maria kom och petade på mig för hon ville ha brunch. Senare gick vi till juntion och käkade suchi, underbart! så längesen och det var nästan lika gott som hemma. Sen blev det planet yougurt igeeen, aaarh, ska träna imogon så jag kan fortsätta på detta viset med gott sammvete. Till slut gick vi till nacumat (eller hur det nu stavas) och fixade lite saker. Missade kvällmaten och färgade håret nyss, inte på mig då.. Det är väll det som har hänt idag, nu borde jag plugga så det får nog bli det som händer innan jag somnar efter denna sömnlösa natt. Bilden har inget med helgen att göra men har inga av dom bilderna på min kamera, attans. Men tyckte det var en bra bild på mig och Emma, en av dageleverna/min festkompis, haha.
Vet att jag har blivit dålig på att skypa men ska bättra mig, sov gott på er så hörs vi, saknar er!

Utgång!

Nu var det ett tag sedan jag bloggade igen. Attans. Har haft fullt upp så har inte funnit tiden att skriva något. Men igår va vi på kvällen på en restaurang med alla på internatet och dageleverna. Det var riktigt gott. Man tog först massa saker från buffén. Sen gick servitörerna runt med olika sortert kött hela tiden. Tyvärr hade de inget kokodilkött just igår
som vi var riktigt sugna på att prova. Vet dock inte om jag har provat det innan. Men mätta blev i alla fall. Idag vaknade jag av att Julia bankade på dörren halv 12 och då hade tydligen Maria redan varit där två gånger innan och bankat. Antar att jag fått tillbaka min sovlust så nu kommer det bli svårare att gå upp på morgonen, men får hålla mig vid mina rutiner på veckorna i alla fall. När vi hade käkat så gick vi till Toy market. Där hittade jag denna vita långklänning, två filmer och en hatt. Nu kom vi precis tillbaka från juntion efter att ha ätit på planet yougurt, tror att vi är beroende, men men, väärt! Ikväll ska vi till en klubb, så sjukt taggad! Det är beach party så det är känning som gäller för min del, väljer mellan dessa två nyinköpta långklänningarna. Blir nog den lila. Innan vi drar dit så ska vi sitta på art eller bistro ett tag och chilla. Så nu ska jag göra vid mig så vi är redo att käka och dra sen! Hörs imorgon så ska jag berätta om denna kommade galna kväll. 
Saknar er, hoppas ni har det grymt där hemma i kalla Sverige, nu började det bli vår här!

Annika Lund

Jambo!
Pratade tidigare med min egna lilla soalmate på skype, Annika Lund. Det var hur skönt som helst att bara få se henne och höra hennes röst. Hon var sig precis lik förutom att hon har färgat håret lila, den galningen. Men fint var det. Hon är min absolut närmnaste vän, hon finns alltid där och hon har verkligen sätt mig i alla lägen, både bra och dåliga.. Hon är en sån person som alla behöver, hon är knäpp, jobbig, tjatig men helt underbar. Hon matchar verkligen mig när det gäller allt. Hon bor lika öde men det tycker jag bara är positivt, vi kan alltid ringa varandra och ha myskvällar utan att behöva åka över halva skåne för att komma till varandra. Saknar alla våra filmkvällar. Alla pizzor som vi brukade äta, alla skräckfilmer vi brukade se och alla bråk om vem som skulle släcka lampan. Saknar våra milkshakear, våra chokladbollar, våra popcorn med aromat och alla stela situationer vi har satt oss i. Ååå, saknar verkligen att ligga och garva åt allt vi gjort och alla minnen, vill verkligen ha kvar henne när jag kommer hem för jag tycker verkligen att hon är hur go som helst och tror på att hon är min soalmate.
Älskar dig vännen, ser fram emot alla våra filmkvällar och roliga stunder när jag kommer hem!

Vanliga dagar

Hej på er där hemma! 
Bloggade inte igår så kan berätta lite om gårdagen. Började skolan vid halv 9 och slutade vid 11, chiiiill! Efter skolan gick vi och gymmade, känndes sjukt bra. När vi kom hem satt vi ett tag vis poolen och sen spelade jag tennis med Isabelle, har nog aldrig sett så kasst spel i hela mitt liv men rolig var det. Senare simmade vi 50 längder i poolen för att vara ännu lite nyttiga. På kvällen det mys och "sex and the city" slutade med att vi satt och kollade i Julias rum till vi somnade. Var så hilma trött när jag kom in på mitt rum så somnade rätt så med detsamma utan att orka blogga. Idag började jag 12 som vanligt på onsdagar. När sista lektionen, idrott var slut så gick vi till gymmet. Känns härligt att träna så mycket som jag gör nu, bara det sitter i hela året så ska jag nog komma hem som en ny, friskare och syndare människa. Men kommer inte sluta äta kvälltoast eller planet yougurt, ALDRIG, hellre tränar jag och äter massa skit än sitter still och är onyttig. Nu är det lexis och vi har precis lagt i en maskin tvätt. Är så trött på folk som tar varandras tvätttider, det är helt sjuk som man kan störa sig på småsaker när man bor tillsammans, men men, det är erfarenhet. Klockan 9 när lexis är slut ska vi simma och få igång konditionen ännu mer. Sen blir det säkert mys och film, som vanligt..:)
Bjuder på denna printscreanade bild från facebook där mina kära klasskarmarter från Lund visar att dom fortfarande tänker på mig och intresserar sig i min resa till Afrika.. HAHAHA!
 Tack mina kära vänner! Kanske bloggar senare när jag kommer in på mitt rum igen och ska gå och lägga mig. 
Saknar er fortfarande och tänker på er än!

"fint väder"

Heej! Dagen har varit bra, vädert har varit fint, moln har inte synts till. 
Och nu helt plötsligt när man ha friskis om en halvtimme, då börjar regnet vräka ner från ingenstans,  hmm.. KUUUL! eller?



 

Hell's Gate, teambuilding och helgen

Hej på er! Det var ett tag sen nu. Jag tänker fatiskt bara berätta kort om vad som har hänt sen senaste inlägget för bilder säger mer än tusen ord. Det var upp och iväg tidigt på torsdagmorgon. Bussen lämnade halv 9 om jag inte minns fel. Det tog cirka 2 timmar tror jag att komma dit så vi hann se fantastiska utsikter och ha fullt ös i bussen, allt från Magnus Uggla till gyllene tider till LMFAO hade busschafören på sin skiva, underbart när afrikaner lyssnar på svensk musik utan att fatta texten. När vi var framme efter lång väntan att komma in i parken så kom vi till slut fram till där vi skulle campa. Det låg på mitten av berget och vi hade utsik över allt som fanns där nedanför, zebror, pumbor, shiraffer, bergstoppar och massa annat fantasktiskt. När vi hade ätit lunch var det dags för min grupp, lejonen att ge sig ut och mountainbika i bergen, det var det jobbigaste jag har varit med om men det var samtidigt helt underbart. Man blev ett med sin cykel samtidigt som man vara ville lämna den i diket flera gånger. Trillade två gånger i samma jättebranta nerförsbacke. Det var riktigt obehagligt men fanns ingen anledning att ge upp för det. När vi efter flera timmar uttorka och cyklande så kom vi fram till campet och fick kvällmat, har nog aldrig kännt att jag förtjänat mat så mycket som då där man sitter helt utmattad och tittar ut över bergstopparna. På kvällen sen var det dags för mys vi lägerelden, folk sjöng och spelade gitarr, behöver inte ens säga hur najs det var. Nästa dag var det i alla fall dags för promenad och klättring. Vi började med promenaden, underbara dalar, gångar, grottor och vyer. När vi kom tillbaka till campet åt vi lunch och sen gick vi till klättringen. Var lite nervös men när jag började klättra ville jag bara ta mig länge och längre upp, sån adrenalin kick alltså. När det var avklarat gick vi upp för stupet till vår camp igen, i mitt fall utan skor i vita strumpor, undra hur många som har bestigit berg i vita strumpor? Sen var det dags för ännu en mys kväll framför lägerelden. Morgonen efter gick vi upp halv 6 för att sitta med en kopp kaffe och kolla på soluppgången, det är helt sinnes hur snabbt det går men fint var det. Efter frukosten gick vi upp för ett annat berg för att.. jag vet inte, tror det mest var för att Pär min favoritlärare på denna skolan skulle få fågelskåda, men men , det är sånt man får bjuda på. Sen bar det av hemmåt. Alla var trötta och ofräsha men när vi kom hem så var det bara att äta, duscha och göra vid sig för att dra ut, vi satt på Art till taxin hem kom, slutade med att jag sov hos Maria, en riktigt skön tjej från Uppsala. I morse vaknade vissa upp och mådde bra och vissa mådde inte lika bra, var såklart en av de som mådde bra. Efter det goda bruschen med amerikanska pannkakor kollade vid på några avsnitt av sex and the city. Sen gick vi till toy market, en stor markand som ligger en kvart bort, där handlade vi lite filmer, jag handlade två tröjor för 100 shilling vilket är 8 svenska kronor. Två törjor för 8 kroner! Det är galet! och sen handlade jag en långklänning för 800 shilling vilken är undefär 60 kroner. Också billigt. Sen tog vi taxin till junction och käkade glass på planet yougurt, lika gott som vanligt. Nu har vi kollat på två filmer och myst. Och nu känner jag att detta blev ett väligt långt inlägg men men, ni har valt att läsa själva. Och ni är väldligt söta som orkar göra det.
Nu ska jag sova, imorgon börjar en ny vecka med nya äventyr, så här kommer massa bilder, har dock inga bilder från cyklingen, sov gott på er underbara människor!







För de som vill veta lite onödig fakta om bilderna. Där vi går nere i marken har filmerna "tomb raider" med  angelina jolie spelats in. Och de spetsiga växterna använder masaierna som tandpetare. En annan sak är att de lilla berget som är med på någon bild är de vi klättradre upp för. Sista onödiga faktan är att "trädet" på sjätte bilden är en megastor kaktus.






























  

mintidikenya.blogg.se

Har startat en blogg som jag tänkte ha under det kommande året då jag ska plugga på svenska skolan i Nairobi, Kenya.

RSS 2.0