Onsdag

Hej på er! Efter att ha vaknat klockan halv 12 i morse gick jag och Line, min granne och hämtade min flyttlåda i biblioteket som kom igår. Allt var kvar tror jag så jag var väldigt nöjd. Sen åt jag lunch och hade lektioner. Efter idrotten sprang jag till impala för att inte missa min massagetid. Det hade varit illa. Massagen var underbar, och Eva, massören var hur trevlig som helst. Hon tyckte jag skulle stanna ett år till i Kenya men sa att jag hade lovat er där hemma att komma hem nästa år ;) När hallelujah kom på radion under massagen sa jag hur fin jag tyckte den va och det höll hon verkligen med om så hon började nynna och sjunga med lite, så sööt! Älskar kenyaner! Så om ni har vägarna förbi Nairobi någon gång tycker jag absolut att ni ska gå till impala och fråga efter Eva så ni kan gå en lungt och skön timme. Efter massagen har det inte hänt så mycket. Vi har kollat film och myst i vardagsrummet, standard nu ju. Pratade precis med min kära familj, alltid lika uppfriskande. Nu ska jag återgå till packandet och städandet för imorgonbitti åker vi till "hell gate" för team buliding. Kommer tillbaka på lördagkväll så kommer inte blogga innan dess. Finns ingen anleding att ha datorn i vildmarken, riktigt taggad nu förresten, har inte tältat och levt friluftsliv på ett tag så det ska bli härligt med lite frisk luft. Bjuder på en bild från när jag skypade med min kära syster och Mor för en tid sen. Vet inte vad dom kommer tycka om det men jag tycker i alla fall att ni är världens finaste. <3
Ha det bäst under tiden! Ni där hemma är fantasktiska! 

Regn

Spelar volleyboll när himlen plötligst öppnar sig, då menar jag verkligen öppnar sig, men tycker det är asnajs och vill fortsätta spela utan att fundera på min tvätt hänger ute...(Maria, din tvätt också..) Folk kastar sig i poolen och lever livet medans jag funderar på om jag ska tvätta om eller om jag bara ska låta det hänga till det har torkat.
Mor, behöver ditt råd nu! <3

Njuter

Sitter på rummet nu, har inga lektioner mer så sitter och väntar på volleybollen som börjar 20 över 4. Tidigare har jag städat mitt rum med sällskap av dessa två sötnosarna, Maria och Cornelia. Jag var nyss på Impala med Cornelia och bokade massage imorgon efter skolan, det kostar 80 kr för en timme "swedish massage", så naaajs! Efter volleybollen ska vi till junction och fixa lite saker, kanske går inom "Planet yogurt" och tar en glass. Det är så sjukt gott, det är ungefär som subway fast med glass och man tar själv, sen när  man har valt olika glassar så kan man slänga på brownie bitar, godis, såser, fruktbitar, nötter eller vad man känner för! Njuter av Afrika just nu!
Tänker på er , hoppas ni har det underbart och kallt där hemma ;)

Chillar

Har haft skola idag, tråkigt men kul att inse hur lite lektioner jag kommer ha! Efter skolan började de fria aktiviteterna, jag har valt friskis & svettis på måndagar, volleyboll på tisdagar och afrikansk dans på torsdagar så idag va det full ös med Tina, men vi var så taggade så vi sprang en runda på "Impala" gymmet mittemot skolan efteråt. Efter det så kom vi hem, käkade och tvättade, dock så gick strömmen så fick hänga ut massa blöta kläder, det kan alla skriva upp i sina anteckningsblock föresten. Har precis duschat, är matvärd denna veckan så ska gå ner och ta fram kvällfikan snart. Efter det ska vi kolla film i mitt rum hade vi tänkt.
Hoppas fortfarande att ni där hemma har det bäst!

Vår första safari

Idag hade åkte vi på vår första safari, trots att musiken var så hög hela natten lyckades jag ändå vakna när Helene kom kl. 6 och baknade med grytlock utanför rummen, kanske en ny metod att lyckas få upp mig på morgonen, eller? Men det gick tyvärr inte lika bra för 6 andra som sov genom hela dagen, synd för dom men eftersom att det var ute kvällen innan så kan man förstå varför det är frestande att ligga kvar i sängen. Men i alla fall, så när vi väll kom iväg så var dagen fantastisk. Vi fick se massa fina djur som ni kan se på bilderna. På hemvägen var det dock väldigt svårt att hålla sig vaken men efter det underbara bruchen så blev man pigg igen, eller tillräckligt för att kolla på "sex and the city" och chilla. Under kvällen öppnade även himlen sig och regnet öste ner när vi satt och åt kvällsfika. Då fick alla för sig att bada och vi hoppade i med kläder som ändå skulle tvättas. Efter det så har vi bara chillat runder och njutit av söndagen. Men nu är jag trött och tänker somna till en film innan man måste vara uppe hela nätterna och plugga, 
Hoppas ni har det bra där hemma, tänker på er!
Det är så här jag hänger nu för tiden!

Myser

Sitter och kolla på "Sex and the city" i zebrarummet med härligt folk, uppdaterar ikväll om allt vi gjort idag och alla fantastiska djur vi har sett.
Hej så länge!

Helgen en så länge

Hej alla där hemma! Har inte skrivit för har haft fullt upp sen i torsdags. I fredags hade vi inte någon skola heller, skönt. Det var jättefint väder på dagen vi och solade och badade. När vi hade gjort det gjorde alla vid sig för att gå och föra på en jättefin restaurang som hette "Bistro" innan vi skulle med alla till en restaugang/nattklubb på kvällen med alla elever och boardingboende. Då var Helene och PO var också med för att hålla koll på alla vår första utekväll. Dock blev det ändå spårat och vissa gick det bättre för en för andra, såklart tillhörde jag dom som var taggade även på bussen hem. ;) Med andra ord så var det en underbar utekväll, har saknat och släppa loss och lära känna nya och komma ännu närmade de från internatet. Lyckades också lära mig lite swahili eftersom att vi satt och socialiserade med några mycket trevliga kenyaner. Idag hade vi Olympiska spelen med de små på skolan. Trevligt men man såg ju hur gårdagen satt kvar i vissa.. haha. Sen gick vi till junction och skulle få massage men det slutade med att vi åt glass sen kunde vi inte låta bli att gå till en annan fin restaurang som heter "Art" och sitta där och chilla ett tag innan maten var här hemma, oj, insåg att jag skrev hemma.. det kanske är för att det börjar kännas så, tummen upp för det. Efter maten så spelade vi biljard och badade. Det sista vi gjorde sen var och kollade på "Lejonkungen 2" i zebrarummet. Nu tänkte jag sova under mitt mysiga myggnät för imorgon ska vi upp tidigt och åka till en park och se på massa fantasktiska djur. Bussen går halv 7 så det kan va bra att sova nu men det kommer bli en utmaning för en klubb på andra sidan gatan spelar så hög housemusik så väggarna nästan skakar. Så om jag ligger och sjunger med tillräckligt länge somnar jag nog, det är extremt svårt att inte dras med när det känns som att dom är i rummet och skriker om alla är "reeeeeeeady!" och alla mina favoritlåtar spelas upp.. känner bara för att dansa med vet att det kommer slå tillbaka imorgonbitti så ska försöka låta bli, ojojoj, hur ska detta gå? Men i alla fall, GODNATT på er där hemma, saknar er och tänker på er!   

Slutet på dagen

Dagen slutade med att vi tog ett kvällsdopp i poolen, det är faktiskt bara andra gången jag badar trost att det ungefär bara är att hoppa ner från mitt fönster i poolen. Men det var iallafall väldigt skönt och det blev rätt många som badade till slut så det var väldigt kul också. Idag känner jag att jag har haft lättare för att komma närmare med de folk jag trivs med och känner allmänt att vi som bor här börjar lära känna varandra bättre vilket är en stor lättnad. Nu la jag precis på efter att ha pratat med Moggi, min kära vän från Arlöv en väldigt lång och rolig stund på skype. Hon är sig precis lik från när jag åkte vilket är underbart. Och ja, som svaret på hennes fråga, jag skulle såklart varit vän med henne även om hon såg ut så här på heltid, visst är hon söt? ;) Nu tänkte jag sova för imorgon blir det utflykt,
Godnatt alla underbara vänner, familj, släktingar, internatelever, gamla lärare eller vem det nu är som läser min lilla blogg.

Ännu en dag på detta ställe

Nu är ännu en chill skoldag avklarad. I morse fick vi bara massa infomation om skolan, kurser och annat som är bra att veta. Efter att vi hade ätit låg jag på ellas rum och sov ett tag så är fortfarande trött. När klockan sen ringde hade jag bara en lektion som var matte, där satt vi också och snackade om hur vi ska göra i kursen. Eftersom att vi kommer från olika skolor och inte har läst lika långt så kommer det antagligen bli så att jag inte kommer ha någon matte till en början, skönt men inte kul att vara efter när man kommer hem. Kommer nog dock att hänga på matte 2c elevernas lektioner en del så man kan förbättra sina kunskaper i det som va lite olkart när jag läste det kursen. I övrigt tycker jag att mitt schema är ganska chill så på skolan ska nog gå bra!

Första riktiga skoldagen

Idag var det första riktiga skoldagen, börjar klockan tio i ett så sov till halv elva, kommer vara så varje onsdag, så underbart! Hade kemi, bioligi och till sist idrott, inga konstigheter. Efter skolan gick vi till junction (eller hur det nu stavas) och fixade lite grejer, för dom som inte vet vad det är så är det ett rätt stort shopping center som bara ligger några gator bort från skolan, riktigt skönt att kunna köpa vad man behöver, vi fick även våra gatepass så från och med nu får vi gå ut när vi vill!
Sen finns det inte så mycket mer att säga om dagen, tycker idag har varit en sån där bra dag när man har gått framåt och kännt att detta är på väg att bli riktigt bra. Jag tror faktiskt det nu, jag börjar få hopp om att detta kan bli ett fantasktist år med massa nya vänner och fina minnen. Bjuder på lite tänkvärda bilder från 9gag idag.
Hoppas ni har det bra där hemma, saknar er massor!

Saowapak Raksawong

Sitter och pratar allvar med Moggi på facebook just nu, det är sällan vi är allvarliga men jag insåg just nu hur mycket jag tycker om det tjejen och hur mycket jag saknar henne. Vi har precis samma humor och vi kan snacka om allt möjligt konstigt och omvandla det till ett skratt. Jag saknar alla roliga stunder vi har haft och just nu vill jag bara hålla om henne och berätta hur underbar hon är. Jag hoppas verkligen att hon går kvar på Mikael Elias när jag kommer hem för trean utan henne kan jag inte tänka mig. Hon är en av de starkaste personerna jag känner och hon måste veta att jag älskar och saknar henne till max och att vi kommer ha det bra utan varandra i tvåan men att när jag kommer hem ska vi ha ett sista underbart år tillsammans.
Älskar dig vännen, du klarar allt <3

Första måndagen

Idag hade vi vår första "skoldag", den gick ut på att vi först fick våra schema, sen tog vi en fika, sen gick vi runt på skolans område och kollade på enorma sköld paddor. Ganska lugn förmiddag med andra ord. På eftermiddagen åkte vi runt i och utanför Nairobi för att ha någon koll på var vi verkligen bor. Det är ju inte alls som städerna där hemma precis, vilket är en upplevelse. Vi fick veta var vi fick vara och var vi inte fick vara. Det man ser på bilden va tydligen ett jättefarligt område som vi absolut inte får vistas på. Längtar verkligen till vi får gå ut själva, klubbar, restauranger, bio, gym, shopping och allt annat skoj man kan hitta på i en storstad. Och jaa, ni där hemma, mor speciellt, jag kommer att vara försiktig. Kvällen slutade med att de flesta på internatet kollade på "despicable me", en av mina absolut favorit animerade filmer. Nu har jag duschat och tänkte ta det lugnt, såg precis att mormor och moffe loggade in på skype så ska försöka ringa dom.
Godnatt alla där hemma!

Imorgon börjar "Skolan"

Sitter på rummet efter en trevlig kväll med grillning, lekar och uppträden. Imorgon börjar skolan, med dock inte på allvar förren på onsdag. Känns så sjukt konstigt att man inte ska gå med min kära klass från lund, man inser verkligen inte vad man har för än det är borta eller hur är det man säger, vet inte hur sköna klasskompisarna kommer va nu eftersom att det är lite oklart vem som ska gå vad men om dom ska va lite söta som mina gamla så vet jag att det kommer att bli ett underbart år. Har fortfarande lite hemlängtan så jag vet inte riktigt om jag skulle säga att jag har varit mig själv fullt ut än men det kommer väll när man verkligen vågar släppa in dessa människorna på riktigt. Ska sova nu hade jag tänkt, ska upp och äta frukost för omväxlingens skull kvart över 8 imorgon. Här får nu en osminkad, trött och bränd bild, man ser i alla fall att jag har hunnit sätta upp mina tavlor över sängen, riktigt nöjd med mitt rum nu :)
God natt alla kära där hemma!

Rummet!

Utkast: Aug. 18, 2012

Utkast: Aug. 18, 2012

Framme!

Efter att ha rest sedan halv 10 igår har jag nu kommit fram, bussen åkte genom grindarna till skolan vid 8 i morse och det har varit massa som har hänt under dagen så har inte sovit sedan jag gick upp ur sängen vid 7 igår, rätt pigg än ändå men det tar väll sig när man lägger sig i sängen och har hunnit fundera ett tag. Allt är så nytt och spännande, och tänk att man kommer lära känna alla dessa människorna utantill och man nog aldrig skulle lärt känna om det inte var för detta äventyr. Wow.. jag vet inte vad jag ska tänka, skriva, vilja eller känna. Nu ska vi snart samlas i "zebra" rummet och kolla på "blood diamond". Här får ni i alla fall se några bilder från mitt rum och min utsikt :) Hoppas alla jag älskar och bryr mig om där hemma har det bäst!

Sista natten hemma..

Tiden går så galet snabbt, kändes som att jag nyss fick veta att jag skulle till Kenya och nu sitter jag i min säng, full men känslor och mindre än 10 timmar tills jag ska ge mig av. Väskorna väger alldeles för mycket och det känns ändå som att massor fattas. Hur ska detta gå? Har haft mina avskedsfester och sagt ett sista adjö till många. Imorgon innan vi åker till Kastrup ska vi åka till Helsingborg där jag ska säga hejdå till några av de underbaraste människorna som finns. Sen ska vi även inom Annika, henne finns det så mycket att skriva om, tycker om henne så obeskrivlig mycket, hon är antagligen min soulmate.
Men nu ska jag sova så gott det går. Nästa gång jag skriver något kommer jag antagligen att vara någon helt annan stans,
Kenya, här kommer jag!

mintidikenya.blogg.se

Har startat en blogg som jag tänkte ha under det kommande året då jag ska plugga på svenska skolan i Nairobi, Kenya.

RSS 2.0